28 november 2021

Welke zonwering is geschikt voor jouw huis?

Je ziet zonwering tegenwoordig in allerlei verschillende formaten, stijlen en opties. Maar naar welke stijl ben jij op zoek? En wat past het beste bij jouw woning? Niet iedere zonwering is geschikt voor elk type huis, en soms vereist dit goed meet- en denkwerk om te beslissen waar je zonwering wilt plaatsen. Dit kan natuurlijk als zonwerende functie dienen in jouw tuin, maar ook als zonsverduistering in jouw slaapkamer. De keuze is reuze, dus de beslissingen zijn ook lastiger directe te maken. Daarom zetten we in deze blog de verschillende mogelijkheden betreft zonwering voor je op een rijtje. Lees gauw verder! 

Terrasschermen 

De naam zegt het eigenlijk al. Terrasschermen zijn ideaal voor het overdekken van je terras. Dit kan natuurlijk het terras van je huis zijn, maar ook bij een horecagelegenheid leent deze optie zich uitstekend. Hedendaags is ‘pergola zonwering‘ erg populair. Deze zonwering kan gezien worden als een overkapping, waarbij een doek strak gezet wordt. Dit doek houdt vervolgens felle lichtstralen, maar ook een groot deel van de warmte tegen. Handig dus, als het een warme dag is en je op zoek bent naar een lekker drankje of verkoeling.  

Rolluiken 

Rolluiken hebben een totaal andere functie dan terrasschermen en dienen dan ook meer als verduisteraar dan als zonwering. Met een rolluik hou je al het ligt tegen wat van buitenaf komt. Deze worden binnen of buiten het huis geplaatst. Rolluiken Groningen vind je in verschillende materialen en maten. Zo zijn ze geschikt tegen diefstal in winkels. Deze rolluiken zijn dan ook gemaakt van bijvoorbeeld aluminium. Deze rolluiken zijn ook uitstekend in huis te plaatsen afhankelijk van jouw wensen en behoeften.  

Knik-armschermen 

De traditionele zonwering. De naam zegt het eigenlijk al door middel van een knik-arm wordt de constructie gemonteerd op het raam of de muur van jouw huis aan twee kanten. Vervolgens wordt deze bevestigd met een groot zonwerend doek. Een stabiele constructie bestendig tegen windstoten.  

Buiten jaloezieën 

Misschien ken je jaloezieën alleen voor binnenshuis gebruik. Het voordeel is dat je ze tegenwoordig ook gewoon voor buiten hebt. Deze zijn volledig afsluitbaar en kantelbaar. Perfect bestendig tegen windstoten. Deze jaloezieën lenen zich uitstekend voor scholen, speciale gebouwen of unieke gebouwen.