28 november 2021

Student using different sources of information to prepare for exam

Wat is PDB?

Wanneer je geïnteresseerd bent in het volgen van een boekhouding opleiding, kom je verschillende opties tegen. Je kunt onder andere bij Fabius aan de slag gaan voor het halen van je PDB: je praktijkdiploma boekhouden. Deze opleiding zorgt ervoor dat je alles leert rondom de boekhouding. En met het diploma op zak kun je de boekhouding regelen van een kleine tot middelgrote organisatie. PDB is interessant wanneer je graag ergens anders aan de slag wilt of jouw kennis van boekhouding graag wilt verbreden. Ook als je jouw eigen onderneming start is het wel zo prettig als je zelf de boekhouding kunt doen. Dit bespaart kosten en daarnaast heb je altijd goed inzicht in de situatie van je bedrijf.

PDB behalen: zo doe je dat

Het behalen van een praktijkdiploma boekhouden is nog altijd een populaire keuze en dat is niet voor niets. Er is nog altijd veel vraag naar boekhoudkundige medewerkers, omdat ieder bedrijf financiële administratie heeft dat uitgevoerd moet worden. Wanneer je zekerheid wilt dat je ergens aan de slag kunt is het dan ook zeker aan te raden om deze opleiding te gaan volgen.

De opleiding bestaat uit 28 lessen van 3 uur: hier komen de onderwerpen kostencalculatie, financiering en bedrijfsadministratie aan bod. Er wordt van je gevraagd dat je het niveau van de opleidingen Basiskennis Boekhouden en Basiskennis Calculatie hebt voordat je aan deze opleiding begint. Je zult ervaren dat je met deze voorkennis veel beter aan de slag kunt gaan met deze opleiding. Ontdek zelf je mogelijkheden bij Fabius!