22 januari 2021

Trilvullers, een bewezen techniek

Bekijk online de trilvullers, een bewezen toevoer- en aandrijftechniek. Het bedrijf z-tech.nl is specialist in het oplossen van complexe voorvallen op het gebied van robotisering, en daartussen is dan ineens zo’n eenvoudige techniek als transporteren via een trilgoot. Eenvoudig kunnen de goederen die bijvoorbeeld van de productie in dozen moet, gestort worden in een grote trechter. Onderaan de trechter is een goot, en omdat die goot trilt ‘kruipen’ de goederen richting de dozen. De technieken om efficiënt te werken hoeven dus niet ingewikkeld te zijn. Technieken met trilgoten hebben zich bewezen en zijn daardoor uiterst bedrijfszeker.

Uiterst veilige machine

De trilvuller heeft zich niet alleen bewezen, maar ongevallen ermee komen amper voor. Als extra veiligheid zijn de vullers te plaatsen tussen geluidswerende wanden, dan is de kans op gehoorschade nihil. Uiterst bedrijfszeker doet de vuller aan het einde van de productielijn, of bij een magazijn het werk. Harde en droge stukgoederen zullen geleidelijk van de goot in de doos komen. Maar z-tech.nl heeft meer in huis dan een vuller. Het bedrijf is ver in het volledig automatiseren van de productie. Dit kan heel precies zijn zoals bij farmaceuten. Een computer gestuurde robotarm die de werkzaamheden doet, kan bewegen middels drukcilinders, en zo een optimale productie kan leveren is niet te vergelijken met een vuller.

De kans op storingen is nihil

Alles wat z-tech uit Oldenzaal kan leveren is bedrijfszeker en betrouwbaar. De hele productielijn is vaak goed te automatiseren, procestechniek is daardoor veel preciezer dan handmatig produceren. Het gaat snel en efficiënt. Oplossingen zoeken, bijvoorbeeld het vullen van dozen met stukgoederen, hoeft dan soms weer niet met een hightech robot. Het kan eenvoudig met een vuller, een trechter met daaronder een trillende goot. Het bedrijf z-tech uit Oldenzaal levert dus een totaal aan oplossingen met productie- en procestechnieken. Het totaal kan ingewikkeld zitten, maar ook eenvoudig zoals inpakwerk met een triller. De techniek wordt ook toegepast in het productieproces van goederen.