28 november 2021

Tips voor jou en je nieuwe huis!

Het kopen van een huis, dit is natuurlijk iets wat ontzettend bijzonder is. Ook al heb je al eerder een huis gekocht, het blijft bijzonder. Maar zeker je eerste keer is erg speciaal. Je eigen huis. Het is dan ook tijd om aan de slag te gaan om er helemaal jouw plekje van te gaan maken. Dit doet iedereen uiteraard op zijn eigen manier, maar er zijn zeker wat tips die we je kunnen meegeven. Als het de eerste keer is dat je een huis gaat verbouwen, weet je misschien nog niet helemaal hoe je dit aanpakt. Daar is natuurlijk ook niet maar een manier voor. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. Toch geven we je vandaag wat basis tips die je wellicht goed kunnen helpen. Succes!

Plan maken

Allereerst willen we je als tip meegeven dat het erg belangrijk is dat je een plan maakt. Vaak weet je van tevoren wel al een beetje wat je wilt veranderen, wat voor kleur er op de muren komt, of je nog extra wanden wilt laten plaatsen, of je kiest voor een raamsysteem met raambeslag, ga zo maar door. Dit zijn allerlei kwesties waar je over na moet denken en die je niet altijd nog kunt aanpakken als er al bepaalde werkzaamheden opzitten. Dit is natuurlijk zonde, want het moet jouw droom stekkie worden. Als jij uiteindelijk besluit om toch nog een wand eruit te slopen terwijl de kamer in principe al klaar was, is dit zonde van je tijd en vaak van ook heel veel geld. Daarom raden we je aan een plan van aanpak te maken. Dit is ook prettig voor de mensen die je aanneemt om te helpen met bepaalde werkzaamheden. In je plan van aanpak staan al jouw ideeën en hoe je je het voor je ziet. 

Slaapkamer

Jouw slaapkamer moet natuurlijk perfect worden en eruitzien als alle master bed rooms in Amerikaanse films. Wat waarschijnlijk wel veranderd van toen je nog thuis woonde, is dat je in principe altijd beneden in de woonkamer kunt zitten. Vroeger had je misschien het probleem dat je ouders daar altijd zaten en jij op je kamer zat als je tv of je favoriete serie wilde kijken. Maar dat probleem heb je nu niet meer! Toch is en blijft het je slaapkamer en het is wel leuk om daar echt iets moois van te maken. 

Draaikiepbeslag

Wat we graag als tip meegeven is het aanschaffen van draaikiepbeslag. Dit systeem zorgt ervoor dat je alle ramen van je huis kunt draaien en kiepen. Dit beschermt je raam ook tegen inbraken en heftige windstoten. Als het dus weer lekker aan het stormen is in ons mooie kikkerlandje, hoor jij daar niks van en kan je je winterslaap rustig voortzetten.