28 november 2021

Tips voor het ontwerpen van je eigen shirts

Je eigen kleding ontwerpen wordt steeds populairder. Of je nu nog student, fotograaf, grafisch ontwerper of startende ondernemer bent. We zien dat steeds meer mensen het aantrekkelijker vinden creatief bezig te zijn. Deze trend is gegroeid door de eerste lockdown die in maart 2020 begon. Inmiddels zitten we in de tweede lockdown en vinden nog steeds een hoop mensen het leuk om een beetje creatief bezig te zijn.

Ontdek de markt

Vooronderzoek doen is altijd goed voor alles waar je mee bezig bent. Je leert een bepaalde markt kennen, wat de doelgroep is, wat je zelf nog allemaal moet leren, wat de kosten zijn en nog veel meer. Het helpt enorm voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat met het ontwerpen van shirts.

Houd het eenvoudig

De eerste keer iets ontwerpen is best een klus. Veel mensen denken dat het niet heel moeilijk is, maar dit kan erg tegenvallen. Het is daarom belangrijk om te werken met simpele details. Heb je al een logo in beeld? Werk je logo uit en kijk even naar het design. Misschien is een ingewikkeld detail wel veel te druk en past dit niet bij het logo. Door simpel te beginnen leer je beter ontwerpen en kun je later voor moeilijkere details gaan.

Waar ga je je shirts ontwerpen

Nu je beter weet wat het concept is en hoe de markt een beetje in elkaar zit, kun je gaan zoeken naar bedrijven waar je je shirts kunt ontwerpen. Ook hier ligt het er weer aan wat voor ontwerp je wilt maken en of bedrijven deze tools hebben. Denk bijvoorbeeld aan Omnishirt NL waar je heel eenvoudig je eigen shirts kunt ontwerpen. Vergeet ook niet om te kijken naar de voorwaarden en waar je recht op hebt als je toch nog niet helemaal tevreden bent.