22 januari 2021

Panelen op maat: voordelig en makkelijk

Als je veel met hout en dan vooral met houten panelen werkt, dan loont het de moeite om voor houten panelen op maat te kiezen. Als houtbewerker hoef jij je tijd niet te steken in het zagen van panelen. Laat het door anderen doen. Bij sommige creaties kun je bij wijze van spreken al je panelen op maat laten zagen en heb jij ze enkel nog maar in elkaar te steken. Of je nu zelf je panelen zaagt, of je laat het doen, het resultaat is hetzelfde. Alleen… jij hebt meer tijd over als je je panelen op de gewenste maat laat zagen.

Waarom je panelen laten zagen op de juiste maat?

Als je professioneel houtbewerker bent, bespreek je je project met je klant en ontwerp je het zorgvuldig. Dan is het logisch dat je ook zo snel mogelijk aan de slag wilt. Panelen op maat zagen neemt toch wel wat tijd in beslag. En misschien besteed je die tijd veel liever aan de uitwerking van je project. Panelen laten zagen is ideaal om tijd te winnen. Daarnaast ben je ook altijd zeker dat het correct is gezaagd. Het risico dat jij verkeerd zou zagen en daarmee een paneel onbruikbaar maakt bestaat niet als je het laat zagen. En je betaalt ook enkel voor het hout dat je aankoopt, je hebt nooit houtafval.

Kies je paneel en de juiste afwerking

Ook voor de afwerking kun je zelf kiezen. Dit bespaart jou alweer heel wat tijd en moeite. Denk bijvoorbeeld aan eikenhout dat je zowel in de afwerking gezandstraald, ruw geborsteld, fijnbezaagd of gestoomd kunt kopen. Dit geldt ook voor kersen-, beuken, acacia- of notenhout bijvoorbeeld. Jij kiest precies die afwerking die voor jouw project het meest geschikt is. Ook hier bespaar je dus heel wat werk uit. Denk bijvoorbeeld aan een mooie eiken tafel. Je kiest het tafelblad in het hout, de afmeting en de afwerking die jij wens en je hoeft het enkel nog te combineren met een onderstel.