28 november 2021

Hoe maak je je huis ready voor verkoop?

Wil jij je huis verkopen, maar weet je niet precies wat je nog allemaal moet doen zodat die helemaal klaar is voor de verkoop? Dat is ook niet zomaar iets, daarom hebben wij voor je op een rijtje gezet hoe je je huis ready maakt voor verkoop. 

Zorg voor een netjes en opgeruimd huis  

Allereerst is het belangrijk dat je zorgt voor een netjes, schoon en opgeruimd huis. Er komt natuurlijk een moment waarop er ook foto’s van moeten worden gemaakt en dan is het wel zo handig om een net huis te hebben. Mensen komen toch sneller op een net huis af. Om het helemaal af te maken kun je zelfs even een bosje bloemen kopen voor op tafel, dit heeft een leuk effect voor op de foto en geeft mensen direct een fijn gevoel. Geef je woning dus een beetje leven. Zo kunnen mensen zicht in het huis inbeelden.  

Zorg voor nodige renovatie  

Nu kan ik me voorstellen dat als je weggaat uit je huis je dit niet helemaal meer gaat verbouwen, maar zorg wel dat alles er nog netjes uitziet en renoveer wat nodig is. Hierdoor laat je de waarde van je huis wel weer stijgen, dus een net wat nieuwere badkamer of tuin kunnen mensen net dat duwtje in de rug geven. Bekijk dit dus even en kijk vooral ook naar andere huizen in de buurt. Je hebt dan een vergelijking van de huizen die erom heen staan. Zijn deze bijvoorbeeld allemaal erg luxe en gerenoveerd, zal ik dat zeker ook doen. Je hebt dan de kans dat mensen sneller voor jouw huis kiezen.  

Laat experts ernaar kijken  

Allerlaatst is het belangrijk experts op het gebied van huizen erbij te halen. Geef je huis dan ook altijd een Bouwkundige keuring en maak daarvan een Bouwkundig rapport. Dit zorgt ook voor meer waarde en geeft de koper een goed gevoel. Hierdoor is het overigens ook makkelijker een richtprijs te maken. Je kunt dit dan samen met de experts vergelijken met andere huizen. Overigens is deze stap niet verplicht. Je kunt er dus ook voor kiezen om het zonder bouwkundig rapport te doen.