28 november 2021

Hoe kan een letselschade advocaat in Schiedam helpen?

Wanneer je letsel hebt opgelopen door toedoen van een ander, s het van belang dat je ervoor zorgt dat de schade wordt vergoed door de veroorzaker. Om dit voor elkaar te krijgen kan erg lastig zijn. Om voor een goede procedure te zorgen zal je op zoek moeten naar een goede letselschade advocaat Schiedam

 

Wat doet een letselschade advocaat

Een letselschade bureau houdt zich bezig met zaken waarbij er letsel is opgelopen door toedoen van een ander. Zij zorgen ervoor dat de schade die is opgelopen, wordt vergoed in euro’s. Dit bedrag wordt verhaald bij de tegenpartij. In de meeste gevallen is de tegenpartij een verzekeringsmaatschappij. Zij zullen er alles aan doen om het bedrag zo laag mogelijk te krijgen. Een goede letselschade advocaat moet hier een stokje voor steken en ervoor zorgen dat het juiste bedrag tot stand komt. 

 

Waaruit bestaat een letselschade procedure?

Bij een letselschade procedure wordt eerst de tegenpartij aansprakelijk gesteld voor de schade. Vervolgens zal er onderhandeld moeten worden. Tijdens de onderhandeling is het van belang dat het juiste bewijslast wordt aangeleverd. Als dit is aangeleverd kunnen alle schadeposten inzichtelijk worden gemaakt. Naast de schade die fysiek of in materiaal is geleden, wordt er later ook nog gekeken naar de geestelijke schade. Als de verzekering en de advocaat van de gedupeerde er samen niet uitkomen, dan wordt er een rechtszaak gestart. Bij deze rechtszaak is het erg belangrijk dat je samenwerkt met de juiste advocaat. Een goede advocaat kan er namelijk voor zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. 

 

Een goede letselschade advocaat vinden

Letselschade loopt vaak op tot erg hoge bedragen. Het is mede daarom van groot belang dat je in zee gaat met de juiste advocaat. Het vinden van een goede letselschade advocaat hoeft niet lastig te zijn. Wel is het van belang dat je de zoektocht op de juiste manier start. Neem niet zomaar contact op met bedrijven, maar zorg ervoor dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je zoekt in een advocaat. Probeer aan de hand van dit lijstje vervolgens de juiste keuze te maken. Een belangrijk onderdeel hierbij zijn de kennismakingsgesprekken. Ga met een aantal potentieel geschikte advocaten op gesprek en kijk wie het meest voldoet aan jouw eisen. Kijk daarnaast ook of er onderling een klik is. Voor de procedure is het namelijk erg fijn als je goed overweg kan met je advocaat. Tijdens een kennismakingsgesprek kom je hier gelukkig erg snel achter. Sla deze gesprekken daarom nooit over.