24 januari 2022

Hoe bespaar ik geld voor het renoveren van mijn huis?

Je kent het wel, je hebt hard gewerkt voor je gespaarde centjes, maar ziet dat er verschillende dingen in je woning toe zijn aan een opknapbeurt. Tuurlijk, je geniet er weer van als dit spik en span is, maar het is niet de leukste investering van je welverdiende spaargeld. Je steekt dit geldt natuurlijk veel liever in een vakantie, een nieuwe auto of iets anders wat je op je verlanglijst hebt staan. Daarom is het zaak om de dingen die je moet renoveren zo goedkoop mogelijk te doen. Je wil niet dat je straks een onnodige investering hebt gedaan, terwijl dit achteraf veel goedkoper kon. Wij helpen je bij het uitkiezen van de juiste producten en materialen zodat je uiteindelijk ook nog geld overhoudt voor een vakantie! Lees gauw verder.  

Duurzaam materiaal 

Zijn jouw kozijnen of deuren toe aan renovatie? In sommige gevallen moet je niet kijken wat de goedkoopste kosten zijn, maar welke producten het duurzaamst zijn. Zo voorkom je namelijk dat je over een paar jaar voor dubbele kosten komt te staan. Investeer daarom in aluminium kozijnen. Deze kozijnen zijn relatief duurder dan houten kozijnen, maar hebben een langere levensloop. Zo bespaar je dus jouw kosten op langer termijn. Aluminium kozijnen gaan namelijk tot wel 50 jaar mee. Bovendien zijn deze kozijnen zeer onderhoudsarm. Je hebt er weinig omkijken naar. Ook kunststof is een alternatief mocht je willen investeren in nieuwe deuren. Kunststof deuren hebben namelijk het voordeel dat ze niet snel vies worden, maar uitstekend blijven in de loop der jaren.  

Weeg verschillende offertes tegen elkaar af 

Is jouw fundering toe aan een opknapbeurt of moet een wand opnieuw gestuukt worden? Of heb je lekkage aan je dak en ben je bang dat dit een behoorlijk vermogen gaat kosten? Wij snappen dat dit zorgen opwekt en daarom adviseren wij goed research te doen naar verschillende aannemers. De prijzen tussen dakdekkers, stukadoors of andere klusbedrijven willen nogal van elkaar verschillen. Doe je research of laat je informeren bij kennissen. De keuze tot de juiste aannemer kan je duizenden euro’s besparen. Vraag verschillende offertes aan, en maak je keuze op basis van deze gegevens.