27 oktober 2021

Dit wil ik ook in mijn huis

Afgelopen zomer hebben wij een huisje gehuurd op Texel. We hebben onze familie en vrienden uitgenodigd. We waren van plan om flink wat kilometers te gaan lopen. Dit liep iets anders dan gepland. Onze beste vriend kreeg een ongeluk tijdens het mountainbiken. Hierdoor stonden we voor een moeilijke beslissing. Wat gingen we doen?

Aangekomen op Texel

Eerst kwamen wij aan, mijn vriend en ik. Wij waren als eerste. Hierdoor konden we natuurlijk de grootste slaapkamer uitkiezen. Het huis was prachtig. Grote kamers en een sauna. Dat komt goed uit, want het was niet heel erg mooi weer. Het viel mij op dat er een prachtige laminaat vloer op de begane grond lag. Ik was op slag verliefd. Dit wil ik ook in mijn huis! Mijn vriend was ook erg enthousiast. We besloten direct de huiseigenaar op te bellen om te vragen welke houten vloer er lag. Hij vertelde ons dat het een natuurproduct is. Hier zitten natuurlijk wel voor- en nadelen aan verbonden. Omdat het een natuurproduct is, is iedere houten vloer uniek. Daarnaast geven houten vloeren iedere ruimte in het huis een onovertroffen ambiance. Dit merkte wij meteen toen wij binnenkwamen.

Daar komen ze eindelijk

Mijn vriend en ik hebben heerlijk kunnen genieten van de tijd met z’n tweeën, toen eindelijk Sanne en Dirk aan kwamen rijden. Maar liefst vier uur later. Blijkbaar hadden ze de boot gemist en moesten ze erg lang wachten. Het was erg druk. Ook zij vonden het huis prachtig. Sanne maakte meteen een opmerking over de vloer. Ook zij was er helemaal weg van.

Nadat Sanne en Dirk ook waren gesetteld, gingen we mountainbiken. Het ging een lange tijd goed, tot dat Dirk een takje over het hoofd zag en een harde smakkerd maakte. Hij had veel pijn. Uiteindelijk heeft Sanne hem naar de eerste hulp gebracht. Er kwam geen goed nieuws. Dirk moest naar het ziekenhuis voor foto’s. Helaas hield de reis voor Sanne en Dirk op.

Gezellig met de familie

Nadat Sanne en Dirk naar huis waren gereden, waren mijn vriend en ik weer met z’n twee. De dag erna kwamen onze ouders gezellig, we hebben een hele gezellige tijd gehad met de familie. Er is maar liefst 45 kilometer gelopen in drie dagen. Dat is een hele prestatie. Van de sauna is ook veel gebruik gemaakt. Mijn moeder was er niet uit te slaan.

Nu is het weer tijd om naar huis te gaan en dit prachtige vakantiehuisje achter te laten. Wie weet volgend jaar weer een poging met onze lieve vrienden.