28 november 2021

De raamdecoratie trends van 2021

Ben jij toe aan nieuwe gordijnen, maar heb je geen idee wat er op dit moment allemaal verkrijgbaar is of wat je graag zou willen? Daar help ik je mee. In deze blog lees je de gordijnen trends van 2021.  

Raamdecoratie met een natuurlijke uitstraling  

Wat je heel erg merkt is dat mensen vooral op zoek zijn naar rust en ontspanning in de woning. De raamdecoratie moet dus ook vooral erg veel rust uitstralen en goed passen bij de andere kleuren in de woning. Wil je bijvoorbeeld Inbetweens en heb je witte muren in je woning dan kun je ervoor kiezen om je inbetweens ook een witte kleur te geven voor de extra rust die de kleur geeft. Zo past alles mooi bij elkaar en lijkt het samen een. Ook aardetinten en natuurlijke materialen komen steeds meer terug. Dus de bruin tinten en de jaloezie├źn van hout. Dit kan er mooi staan als je deze stijl in huis hebt.  

Slimme raamdecoratie  

Tegenwoordig willen we natuurlijk ook steeds meer luxe. We zijn steeds meer gewend aan het raken aan luxe. Veel dingen kun je automatisch instellen en ook bij raamdecoratie willen we dit eigenlijk. Ben je dus een beetje van het luxe dan kun je ervoor kiezen om elektrische gordijnen te nemen die je met een remote control kan bedienen. Hoe handig is dat? Je hebt zelfs al gordijnen die je met een app op je telefoon op afstand kunt bedienen. Dus mocht de zon schijnen en je wil niet dat alle warmte binnenkomt dan kun je op afstand je gordijnen dicht doen.  

Het oog wil ook wat  

Naast het feit dat je slimme en mooie raamdecoratie wil, moet het ook op maat zijn. Steeds meer raamdecoratie wordt dan ook maatwerk, omdat alle ramen anders zijn. Het is belangrijk dat het goed gemonteerd wordt en dat er een specialist kijkt naar wat het beste bij je ramen past. Zo kun je dit bijvoorbeeld bij Gordijnen Groningen doen. Naast het feit dat het dus goed op maat moet worden gemaakt en gemonteerd kun je dus alles helemaal naar je eigen smaak maken.