28 november 2021

De juiste verf kiezen doe je zo!

Een mooi resultaat krijgen door zelf aan de slag te gaan met het verven van een muur in je huis? Dit kan zeker! Het afgelopen jaar zien we dat een hoop mensen zelf aan het klussen zijn geweest in huis. Zo kun je ook thuis gaan verven met de juiste tips. Wat wil je gaan verven, wanneer, hoe veel heb je nodig? Allerlei vragen die belangrijk zijn om te beantwoorden voordat je aan de slag gaat met verf. Lees snel verder voor verftips tijdens zelfklussen!

Welke verf is geschikt?

Voordat je gaat zoeken naar verf, is het goed om eerst te bepalen wat je precies wilt verven. Ga je binnen of buiten verven? Je hebt namelijk binnen- en buitenverf. Kijk ook naar wat voor materiaal je wilt verven. Zo heb je voor bepaald materiaal primer nodig, maar voor ander materiaal is grondverf belangrijk. Nadat je weet wat je wilt verven, kun je zoeken naar welk verf er geschikt is hiervoor. Er zijn er een hoop.

Duurzame, duurdere verf of goedkoop verf?

Er bestaan een hoop verfmerken, zoals boonstoppel. Zo bestaan er ook verfmerken van beter kwaliteit, duurzame verf maar ook beginnersverf wat vaak wat goedkoper is. Let er hierbij wel op dat in dit geval goedkoop duur koop kan zijn. Als je niet weet hoe je moet verven, zul je vaker over een bepaald oppervlakte moeten verven waardoor je meer gebruikt dan je hoopte en je duurder uit bent. Het kost je namelijk ook meer tijd. Je kunt in je omgeving rondvragen naar hun favoriete verfmerken en waar zij dit voor gebruiken.

Aan de slag met een kleurtester!

Met een kleurtester kun je vooraf verkleuren uittesten. Er zijn verschillende manieren om kleur te testen. Vroeger nam je kleine samples mee en ging je dit vergelijken met elkaar in verschillende lichtvallen. Tegenwoordig kun je met een mini verfroller wat muurverf uittesten op de muur. Je kunt ook met apps je ruimte ombouwen naar je nieuwe ruimte.