24 januari 2022

Claudio Marenzi, pionier van ethische mode in Italië

Claudio Marenzi heeft nogal wat om trots op te zijn. Sinds 2007 staat hij aan het hoofd van het Italiaalse modelabel Herno, een familiebedrijf dat in 1948 werd opgericht naar een idee van zijn ouders, vader Giuseppe Marenzi en zijn vrouw die wind- en regendichte jassen handmatig produceerde in zijn bedrijfje in Lesa aan de Piemonte-kant van het Lago Maggiore. Het merklabel dankt zijn naam aan de Erno, die naast het bedrijf stroomt.

Herno, de outwear-specialist

Sinds Claudio in 2007 de touwtjes in handen nam, is Herno opmerkelijk snel gegroeid. De innovaties technieken hebben de manier veranderd waarop gewatteerde jassen en andere kleding van technisch textiel worden geproduceerd. De Herno jas is altijd ultralicht, sober en zijn handgemaakt met aandacht voor arbeid en milieu, soms als resultaat van samenwerkingen met Gore-Tex en Paclite Shell. Het kleurenpallet blijft neutraal. Het modelabel verkiest duurzaamheid en kwaliteit, en gaat niet mee met hippe modekleuren? Het Italiaans vakmanschap en het gevoel voor schoonheid hielpen het merk te groeien en de exportmarkt te ontwikkelen.

De Herno Laminar Collectie

Een van de best verkopende modellen is de Laminar Gore-Tex Parka, gevuld met echte dons, geplukt onder de strenge wetgeving hierrond.
De all-weather parka heeft een buitenlaag die zowel wind- als waterdicht is. Hiervoor gebruikt Herno Gore-Tex ,een duurzame, ademende waterdichte en winddichte stof die je in veel outdoorkleding, schoenen en accessoires vindt. De binnenkant is gevuld met dons voor warmte en toch zeer ademend genaaid. De parka heeft vier voorzakken, een binnenzak, trekkoord in de taille en een beschermende hoodie. De sluiting is voorzien van zowel een ritssluiting als knopen, voor ultieme bescherming. Je koopt ze online of in de winkel voor dames of heren. De jassen zijn niet goedkoop, maar ze blijven jaar na jaar hun duurzaamheid bewijzen.