28 november 2021

Bespaar op je magazijninrichting

Een goed ingericht magazijn is erg belangrijk voor het functioneren van jouw bedrijf. Maar als je een groot magazijn hebt, is het inrichten ook zeker een flinke investering. Je wil zeker zijn van goede kwaliteit, zodat de veiligheid van jouw medewerkers gewaarborgd blijft. Ook wil je natuurlijk dat de goederen die jij opslaat zo veilig mogelijk liggen. Toch is het mogelijk om te besparen op jouw magazijninrichting. Door gebruik te maken van gebruikte stellingen kun je jouw magazijn een stuk voordeliger inrichten.

Gebruikt en toch veilig

Misschien vraag je je af of gebruikte stellingen wel net zo veilig zijn als nieuwe exemplaren. Je moet de veiligheid van je medewerkers immers waarborgen. Ook wil je niet dat goedkoop op de langere termijn alsnog duurkoop blijkt te zijn. Gelukkig hoeft dit bij gebruikte magazijnstellingen niet het geval te zijn. Natuurlijk moet je dan wel goed opletten waar je de stelling koopt. Stel nou dat jij een palletstelling nodig hebt. Dan heb je de keuze uit een nieuw exemplaar of een gebruikt exemplaar. Is de palletstelling gebruikt? Dan is het belangrijk dat het materiaal allemaal gecontroleerd en zonodig vervangen is. Als dit adequaat gebeurd is, is het gebruikte materiaal net zo betrouwbaar en veilig als een nieuw product.

Laat je magazijn keuren

Wil jij er helemaal zeker van zijn dat jouw magazijn veilig is? Dan is het aan te raden om jouw magazijn, na installatie van een nieuwe magazijninrichting, te laten keuren door een professioneel keurmeester. Deze weet precies aan welke eisen een magazijn moet voldoen. Zo weet je zeker dat, zelfs als de palletstelling gebruikt is, dat jouw magazijn er nog jaren tegenaan kan. Vind je het zelf lastig om een goede indeling en inrichting voor jouw magazijn te maken? Ook dan is het aan te raden om een professional in te schakelen. Deze kan kijken hoe jouw magazijn zo optimaal mogelijk ingericht kan worden en kan je adviseren over het aankopen van gebruikte stellingen.