24 januari 2022
FAB rioolbeheer

3 praktische tips om de afvoer te ontstoppen

 Niets zo vervelend dan een verstopte afvoer. Als je het niet meer ziet zitten om de afvoer opnieuw te laten functioneren, kan je nog altijd beroep doen op FAB rioolbeheer. Zij weten precies hoe een verstopte afvoer moet worden aangepakt. In de meeste gevallen wordt de klus in minder dan een uur geklaard. Maar hoe voorkom je nu een verstopte afvoer? 3 praktische tips die je in de toekomst beter voor ogen kunt houden.

FAB rioolbeheer

 3 praktische tips als je een verstopte afvoer wil vermijden

  • Tip 1: Vermijd dat etensresten in de afvoer verdwijnen

Het klinkt misschien bizar maar het is wel superbelangrijk dat je de vuile borden na het eten eerst proper maakt met keukenpapier voor dat je de eetborden afspoelt met water. Bij herstellingswerken merken de werknemers bij FAB rioolbeheer heel vaak dat etensresten rechtsreeks door de afvoer vloeien. Nog een veelgemaakte fout is dat frituurolie vaak in de gootsteen wordt gegooid in plaats van het terug in de fles te gieten.

  • Tip 2: Wees voorzichtig met hoeveelheden

Wees heel voorzichtig wat je in de afvoer dumpt en vooral met de hoeveelheden wordt heel slordig omgesprongen. Het gebeurt vaak dat door de hoeveelheid toiletpapier de afvoer verstopt geraakt. Maar ook tampons, maandverband en luiers horen niet thuis in de afvoer van een toilet. Niettemin komt FAB rioolbeheer deze situatie haast dagelijks tegen.

  • Tip 3: Maak doucheputjes regelmatig schoon

Zeepresten en haren zijn heel vaak de grote oorzaak van een verstopte wasbak of doucheput. Regelmatig verwijderen van haren bijvoorbeeld voorkomt dat de wasbak en douche een probleem vormen. Als specialist rioolbeheer weet FAB waarover ze praten om de verstopping van de afvoer op te lossen. Een kleine tip. Vooral zeepresten zijn vooral in badkamers de grote boosdoeners bij uitstek. Dat heeft te maken omdat na verloop van tijd de zeepresten gaan ophopen. Hierdoor verkleint de doorgang van de afvoerleiding. Op deze manier leidt dit op termijn tot een blokkade van de afvoer met heel veel problemen tot gevolg. Elk ongemak kan met enkele kleine voorzorgsmaatregelen worden vermeden.