< Terug

Remco Campert wint Gouden Schrijfmachine

25 november 2014

Schrijver, dichter en columnist Remco Campert heeft de eerste ‘Gouden Schrijfmachine’ gewonnen. De Gouden Schrijfmachine is een ereprijs voor personen of organisaties die zich hebben ingezet voor nieuwe literatuur. De prijs werd uitgereikt tijdens de jaarlijkse Jonge Schrijversavond in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

Campert verdient de prijs omdat hij “vanwege zijn bijzondere schrijverschap en prachtige oeuvre een grote inspiratie is geweest voor vele generaties schrijvers, dichters en lezers,” aldus de organisatie.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Lisa den Oudendammer

Lisa den Oudendammer (1989) studeerde Media en Journalistiek aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze schreef hiervoor onder andere voor Glamcult en Nadelunch. Met Lood hoopt ze een nieuwe generatie schrijvers definitief op de kaart te kunnen zetten.

E-mail Lisa

Lees meer:

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara bij BorderKitchen: ‘Ik wist dat mijn boek niet saai zou zijn’

Rosalinde Markus

‘Dit is je eerste bezoek aan Nederland, toch?’ vraagt interviewer Arjan Peters aan auteur Hanya Yanagihara. ‘Yes,’ antwoordt ze, ‘so don’t disappoint me.’ Het is druk in Theater aan het Spui bij het literaire programma van BorderKitchen. Iedereen is benieuwd naar de auteur achter de succesvolle roman A little life, in het Nederlands vertaald als Een klein leven.

De Jonge Schrijversavond

De Jonge Schrijversavond: een waardig afscheid

Margot de Sera

De Jonge Schrijversavond, de zevende en laatste editie van een serie energieke literaire avonden over jonge schrijvers. Het gemist, of gewoon even je geheugen opfrissen en nagenieten? Lees vooral met Lood mee.