< Terug

Tip van de jury: Liesbeth Vries

8 september 2015

Tot 14 september kun je deelnemen aan Manuscripting om erachter te komen of jouw manuscript de moeite van het uitgeven waard is. Wie weet selecteert de organisatie jou om je manuscript te pitchen voor de vakjury. Maar wie zijn de juryleden en waar letten ze op? Deze keer: de tip van jurylid Liesbeth Vries.

Wie ben je en wat doe je in het boekenvak?
Ooit begon ik als twintigjarige in een boekhandel. Na wat stages, redactionele banen en avonturen bij diverse uitgeverijen zit ik nu alweer 3,5 jaar bij Ambo|Anthos als acquirerend redacteur, waarbij ik me vooral bezig houd met Nederlandse (literaire) fictie en thrillers.

Waar let je vooral op bij het beoordelen van de pitches?
Inhoud, stijl en structuur. Een van deze aspecten moet er voor mij positief uitspringen.

Welke schrijftip wil je de deelnemers meegeven?
Maak meters en wil niet te veel te snel: neem de tijd.

Meedoen aan Manuscripting 2015? De inschrijfperiode is geopend! Bekijk de wedstrijdvoorwaarden op de website.

One Response to Tip van de jury: Liesbeth Vries

  1. […] de finale. In de SSBA zullen de auteurs in spe hun manuscript pitchen en een fragment voorlezen om de jury te overtuigen. Op 29 oktober vindt een bloedstollende finale plaats met drie schrijvers van de beste […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) studeert Communicatie in Den Haag. Ook is ze freelance copywriter en blogger. Als hoofdredacteur ziet ze in Lood een ambitieus platform om nieuwe literatuur onder de aandacht te brengen van een jong publiek. Ze schrijft voornamelijk reportages, recensies, nieuwsoverzichten en opiniestukken over literaire ontwikkelingen.

E-mail Rosalinde

Lees meer:

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara bij BorderKitchen: ‘Ik wist dat mijn boek niet saai zou zijn’

Rosalinde Markus

‘Dit is je eerste bezoek aan Nederland, toch?’ vraagt interviewer Arjan Peters aan auteur Hanya Yanagihara. ‘Yes,’ antwoordt ze, ‘so don’t disappoint me.’ Het is druk in Theater aan het Spui bij het literaire programma van BorderKitchen. Iedereen is benieuwd naar de auteur achter de succesvolle roman A little life, in het Nederlands vertaald als Een klein leven.

De Jonge Schrijversavond

De Jonge Schrijversavond: een waardig afscheid

Margot de Sera

De Jonge Schrijversavond, de zevende en laatste editie van een serie energieke literaire avonden over jonge schrijvers. Het gemist, of gewoon even je geheugen opfrissen en nagenieten? Lees vooral met Lood mee.