Fijn literair koffietafelboek Literair Werk

22 april 2016

Met het indrukwekkende koffietafelboek wilde de redactie van Literair [werk] iets moois, iets bijzonders, iets groots uitgeven. Het resultaat is ernaar: een bijzonder vormgegeven publicatie waarin tekst wordt afgewisseld met beeld. Dankzij het afwijkende formaat – vierkant en groot (300 x 300 mm) – past het in vrijwel geen enkele boekenkast, zoals ieder goed koffietafelboek. Het boek is uitgegeven door Stichting [werk] en bevat de beste verhalen en gedichten uit de duizenden teksten die auteurs sinds de oprichting in 2010 op Literair Werk hebben geplaatst.

Wat de teksten met elkaar delen, is literaire kwaliteit. Soms zit die in de toon, de gelaagdheid of de originele verhaallijn, soms ademt een verhaal vele literaire kwaliteiten tegelijk, zoals ‘Nestelholte’ van Sam Gerrits. Sommige auteurs die in Literair [werk] zijn opgenomen, zijn inmiddels gepubliceerd. Dit geldt bijvoorbeeld voor Inge van der Krabben (Ambo Anthos), Pauline Genee (Querido) en Roelof ten Napel (Atlas Contact). Ook de winnende verhalen van de schrijfwedstrijden die Stichting [werk] de afgelopen jaren organiseerde, zijn opgenomen in het boek.

Met Literair [werk] laat de redactie bovendien zien dat ze verder kijkt dan tekst alleen en ook andere kunstvormen opzoekt. Dit gebeurt in de multimediale reeks Expeditie [werk], waarin inmiddels vier afleveringen zijn verschenen. De beeldende kunst uit deze digitale reeks verschijnt nu voor het eerst in druk en maakt van de publicatie behalve een leesboek ook een fijn kijkboek om vaak door te bladeren en in te kijken. Een aanrader!

Schermafbeelding 2016-04-18 om 12.22.29

Literair [werk] / 172 pagina’s / € 39,50


Het boek is hier digitaal in te zien. Een gedrukt exemplaar kun je aanvragen via info@literairwerk.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Laurie Branderhorst

Laurie Branderhorst (1988) studeerde Engels en de master Redacteur/Editor aan de UvA. Het liefst leest ze nieuwe literatuur en interviewt ze (jonge) schrijvers hierover. Ze ziet in Lood het vernieuwende platform om literaire nieuwsgierigheid bij anderen aan te moedigen, uit te wisselen en nieuwe verbindingen te leggen.

 

 

 

E-mail Laurie

Lees meer:

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara bij BorderKitchen: ‘Ik wist dat mijn boek niet saai zou zijn’

Rosalinde Markus

‘Dit is je eerste bezoek aan Nederland, toch?’ vraagt interviewer Arjan Peters aan auteur Hanya Yanagihara. ‘Yes,’ antwoordt ze, ‘so don’t disappoint me.’ Het is druk in Theater aan het Spui bij het literaire programma van BorderKitchen. Iedereen is benieuwd naar de auteur achter de succesvolle roman A little life, in het Nederlands vertaald als Een klein leven.

De Jonge Schrijversavond

De Jonge Schrijversavond: een waardig afscheid

Margot de Sera

De Jonge Schrijversavond, de zevende en laatste editie van een serie energieke literaire avonden over jonge schrijvers. Het gemist, of gewoon even je geheugen opfrissen en nagenieten? Lees vooral met Lood mee.