Literair nieuwsfilter – week 12

27 maart 2016
In deze rubriek verzamelen we wekelijks het belangrijkste literaire nieuws. Lees het, en je weet wat er speelt op literair vlak. Deze week in het literair nieuwsfilter: J.K. Rowling helpt beginnende schrijvers met afwijzingsbrieven en Jeroen Brouwers moet voor de rechter komen.

J.K. Rowling helpt schrijvers met afwijzingsbrieven
J.K. Rowling heeft enkele afwijzingsbrieven van uitgevers op social media geplaatst. De schrijfster wil hiermee beginnende schrijvers stimuleren om door te gaan, ook als ze afgewezen worden. ‘Deze brieven dienen ter inspiratie. Ik plaats ze niet uit wraak’, aldus de schrijfster. Ze hoopt dat ze met de brieven beginnende schrijvers kan helpen. ‘Je moet alles riskeren. Je moet door blijven gaan.’

Jeroen Brouwers voor de rechter
Vanaf juni staat de Nederlandse schrijver Jeroen Brouwers opnieuw voor de rechter in België, vanwege zijn huis dat zonder vergunning in een natuurgebied is gebouwd.  Brouwers was eerder al veroordeeld tot het afbreken van het huis, maar die uitspraak werd in cassatie vernietigd. Nu moet de schrijver zich opnieuw verantwoorden. Tja, ook schrijvers zijn geen heiligen.

Er was deze week niet veel literair nieuws, maar mocht je een nieuwtje gezien hebben dat hier ontbreekt, stuur ons dan een mail of laat een reactie achter. Fijne Paasdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) studeert Communicatie in Den Haag. Ook is ze freelance copywriter en blogger. Als hoofdredacteur ziet ze in Lood een ambitieus platform om nieuwe literatuur onder de aandacht te brengen van een jong publiek. Ze schrijft voornamelijk reportages, recensies, nieuwsoverzichten en opiniestukken over literaire ontwikkelingen.

E-mail Rosalinde

Lees meer:

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara bij BorderKitchen: ‘Ik wist dat mijn boek niet saai zou zijn’

Rosalinde Markus

‘Dit is je eerste bezoek aan Nederland, toch?’ vraagt interviewer Arjan Peters aan auteur Hanya Yanagihara. ‘Yes,’ antwoordt ze, ‘so don’t disappoint me.’ Het is druk in Theater aan het Spui bij het literaire programma van BorderKitchen. Iedereen is benieuwd naar de auteur achter de succesvolle roman A little life, in het Nederlands vertaald als Een klein leven.

De Jonge Schrijversavond

De Jonge Schrijversavond: een waardig afscheid

Margot de Sera

De Jonge Schrijversavond, de zevende en laatste editie van een serie energieke literaire avonden over jonge schrijvers. Het gemist, of gewoon even je geheugen opfrissen en nagenieten? Lees vooral met Lood mee.