Laatste editie De Jonge Schrijversavond met Arjen Lubach en Lize Spit

16 augustus 2016

Op vrijdag 30 september organiseert Nieuwe Letteren de zevende en laatste editie van dé Jonge Schrijversavond in de Stadsschouwburg Amsterdam. Dit feestelijke literaire evenement biedt een avondvullend programma met optredens van onder meer Lize Spit, Arjen Lubach en Marieke Rijneveld. Aansluitend vindt voor de laatste keer het roemruchte Jonge Schrijversbal plaats waar je kunt dansen met jouw literaire helden.

Afscheid van boekenminnend Nederland
Na zes succesvolle programma’s neemt de Jonge Schrijversavond afscheid van boekenminnend Nederland met een bijzondere editie. Auteurs Arjen Lubach, Lize Spit, Marieke Rijneveld, Raoul de Jong, Elfie Tromp, Roman Helinski en Sander Kok lezen voor uit eigen werk en worden vervolgens op onnavolgbare wijze geïnterviewd door schrijver Maurice Seleky. Na het hoofdprogramma in de Grote Zaal trapt het Jonge Schrijversbal af dat tot diep in de nacht doorgaat met dj’s als Tom Waist & Chris Julien, signeersessies, boekverkoop, de Dichtwand en video-interviews door Why I Love This Book.

‘Sinds we in 2009 begonnen met de Jonge Schrijversavond, is het literaire landschap in positieve zin veranderd voor jonge auteurs. Overal in Nederland krijgen zij nu de gelegenheid om hun werk te presenteren. Op 30 september sluiten we een mooie tijd af waarin we tientallen spraakmakende jonge auteurs een breed podium hebben kunnen bieden,’ zegt Seleky, presentator en  initiatiefnemer van de avond.

Jonge Schrijversavond

Podium voor een nieuwe generatie auteurs
Bij vorige edities van de Jonge Schrijversavond traden op: Maartje Wortel, Philip Huff, Ernst-Jan Pfauth, Sterre van Rossem, Thijs de Boer, Janneke van der Horst, Daan Heerma van Voss, Joost de Vries, Rachel Visscher, Anna Drijver, Hanna Bervoets, Renske de Greef, James Worthy, Nine Ludwig, Martijn Simons, Iris Koppe, Olga Kortz, Rachel Visscher, Peter Zantingh, Renske Jonkman, Ebele Wybenga, Matthijs Kleyn, Alma Mathijsen, Carlijn Vis, Marjolijn van Heemstra, Yannick Dangre, Ellen Deckwitz, Thomas Heerma van Voss, Franca Treur, Charlotte van Zanten, Pepijn Lanen Arie Boomsma, Renee Kelder, Jamal Ouariachi, Johan Fretz, Shira Keller, Anne-Marieke Samson, Yuki Kempees en Mano Bouzamour.

In 2014 ontving Remco Campert tijdens de Jonge Schrijversavond de Gouden Schrijfmachine voor zijn gehele oeuvre en voorbeeldrol in de literatuur. Daarnaast vonden er verrassingsoptredens plaats van o.a. Sint Nicolaas en Daft Punk.

Tijdens de laatste editie op vrijdag 30 september 2016 stellen we de nieuwe generatie literaire talenten aan je voor en heb je een laatste kans om met jouw literaire helden te dansen. Dat mag je natuurlijk niet missen. Geef je op via het Facebook-evenement en koop jouw kaarten hier.


 

Meer informatie:
Jonge Schrijversavond 2016
Vrijdag 30 september
20.00 – 03.00 uur in de Stadsschouwburg Amsterdam
Hoofdprogramma met Arjen Lubach, Lize Spit, Marieke Rijneveld, Raoul de Jong, Elfie Tromp, Roman Helinski en Sander KokNa afloop het Jonge Schrijversbal met dj-sets van o.m. Tom Waist & Chris Julien. En verder signeersessies, boekverkoop, Why I Love This Book en de Dichtwand

Jouw kaartje koop je hier en kost €15,-.

De Jonge Schrijversavond wordt georganiseerd door stichting Nieuwe Letteren met als partners CPNB en Expanding Theatre. Ook wordt de avond mede mogelijk gemaakt door steun van Stichting Lira.

Foto credit: Hanne Postma

Bewaren

One Response to Laatste editie De Jonge Schrijversavond met Arjen Lubach en Lize Spit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) studeert Communicatie in Den Haag. Ook is ze freelance copywriter en blogger. Als hoofdredacteur ziet ze in Lood een ambitieus platform om nieuwe literatuur onder de aandacht te brengen van een jong publiek. Ze schrijft voornamelijk reportages, recensies, nieuwsoverzichten en opiniestukken over literaire ontwikkelingen.

E-mail Rosalinde

Lees meer:

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara bij BorderKitchen: ‘Ik wist dat mijn boek niet saai zou zijn’

Rosalinde Markus

‘Dit is je eerste bezoek aan Nederland, toch?’ vraagt interviewer Arjan Peters aan auteur Hanya Yanagihara. ‘Yes,’ antwoordt ze, ‘so don’t disappoint me.’ Het is druk in Theater aan het Spui bij het literaire programma van BorderKitchen. Iedereen is benieuwd naar de auteur achter de succesvolle roman A little life, in het Nederlands vertaald als Een klein leven.

De Jonge Schrijversavond

De Jonge Schrijversavond: een waardig afscheid

Margot de Sera

De Jonge Schrijversavond, de zevende en laatste editie van een serie energieke literaire avonden over jonge schrijvers. Het gemist, of gewoon even je geheugen opfrissen en nagenieten? Lees vooral met Lood mee.