< Terug

Esther Gerritsen schrijft Boekenweek- geschenk 2016

14 april 2015

Esther Gerritsen schrijft het Boekenweekgeschenk 2016. Dat heeft de CPNB zojuist bekendgemaakt. Hiermee is Gerritsen de eerste vrouwelijke auteur van het Boekenweekgeschenk sinds 2002.

Gerritsen (1972) debuteerde in 2000 met de verhalenbundel Bevoorrecht bewustzijn. Sindsdien zijn haar romans voor verschillende literaire prijzen genomineerd en stond ze o.a. op de shortlist van de AKO Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. In 2014 won ze de Frank Kellendonk-prijs. Ook was ze één van de schrijvers van het filmscenario van Nena. Naast romans schrijft ze ook theaterteksten en columns voor de VPRO Gids.

En nu dus het Boekenweekgeschenk. ‘Ik heb “JA!” gejuicht’, zegt Gerritsen over het moment waarop de CPNB haar vroeg voor de opdracht. ‘Ik was ontroerd omdat ze mij het Boekenweekgeschenk toevertrouwden.’ Over het Boekenweekgeschenk zelf laat Gerritsen niets los, maar haar boeken gaan vaak over de realiteit en relaties waarin de communicatie slecht is.

De Boekenweek 2016 vindt plaats van zaterdag 12 tot en met zondag 20 maart. Het thema is nog niet bekend. Op 20 maart 2016, de laatste zondag van de Boekenweek, kun je met gratis met de NS reizen als je het Boekenweekgeschenk bij je hebt.

Foto door Keke Keukelaar.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) studeert Communicatie in Den Haag. Ook is ze freelance copywriter en blogger. Als hoofdredacteur ziet ze in Lood een ambitieus platform om nieuwe literatuur onder de aandacht te brengen van een jong publiek. Ze schrijft voornamelijk reportages, recensies, nieuwsoverzichten en opiniestukken over literaire ontwikkelingen.

E-mail Rosalinde

Lees meer:

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara bij BorderKitchen: ‘Ik wist dat mijn boek niet saai zou zijn’

Rosalinde Markus

‘Dit is je eerste bezoek aan Nederland, toch?’ vraagt interviewer Arjan Peters aan auteur Hanya Yanagihara. ‘Yes,’ antwoordt ze, ‘so don’t disappoint me.’ Het is druk in Theater aan het Spui bij het literaire programma van BorderKitchen. Iedereen is benieuwd naar de auteur achter de succesvolle roman A little life, in het Nederlands vertaald als Een klein leven.

De Jonge Schrijversavond

De Jonge Schrijversavond: een waardig afscheid

Margot de Sera

De Jonge Schrijversavond, de zevende en laatste editie van een serie energieke literaire avonden over jonge schrijvers. Het gemist, of gewoon even je geheugen opfrissen en nagenieten? Lees vooral met Lood mee.