Anne van den Dool

Anne van den Dool (1993) studeert Moderne Nederlandse letterkunde en Literary Studies in Leiden. Het meest blij wordt ze van de allerhedendaagste literatuur, die de grenzen tussen proza, poëzie en andere kunstvormen opzoekt. Voor Lood dompelt ze zich onder in de veelzijdige literaire wereld van Nederland en Vlaanderen.

Contact

Persberichten, literaire nieuwtjes, uitnodigingen en andere informatie ontvangen wij graag. Stuur een mail naar: redactie@loodmagazine.nl.

 

Heb je een specifiek verzoek voor één van ons? Stuur dan een mail naar het Lood e-mailadres van de betreffende redacteur via voornaam@loodmagazine.nl.

 

Gastredacteur Lood

Bij Lood wordt er naast het vaste team aan redacteuren ook gebruik gemaakt van gastredacteuren.

 

Dit biedt ons de mogelijkheid om specialistische kennis te laten invliegen, nog meer evenementen te bezoeken en steeds weer andere visies op literatuur met onze lezers te delen.

Jennifer Aardema

Jennifer Aardema (1990) is afgestudeerd journalist en literatuurwetenschapper. Ze schrijft graag over de verbanden tussen literatuur en het denken over mensen, identiteit en samenlevingen. Als redacteur voor Lood hoopt ze te laten zien hoe literatuur werkt als een laboratorium van ideeën, dromen en verhalen.

 

 

 

Lise Delabie

Lise Delabie (1991) studeerde vergelijkende moderne literatuur aan de universiteit van Gent. Ze loopt momenteel stage bij De Bezige Bij in Amsterdam en vult haar vrije uren met Murakami lezen, bloggen, recenseren en literaire evenementen afschuimen.

Mady Beversluis

Mady Beversluis (1990) woont op dit moment in Ierland, waar ze een master Philosophy & Literature doet aan University College Dublin. Ze studeerde eerder Literatuurwetenschap en Engelse letterkunde in Amsterdam. Voor Lood schrijft ze een column en recensies over boeken die eigenlijk verplichte kost zouden moeten zijn onder een toekomstige literatuurdictatuur.

 

Mara Matthyssens

Mara Matthyssens (1991) studeerde filosofie en literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Gent. Ze  bericht vanuit België over ontwikkelingen in de hedendaagse literatuur en houdt ons via de Vlaamse Literaire Agenda op de hoogte van literaire evenementen in Vlaanderen.

 

 

 

 

Margot de Sera

Margot de Sera (1990) studeert Redacteur/Editor en Theatre Studies. Literatuur stelt ons net als theater in staat onze blik te kantelen en te bevragen. Bij Lood zoekt Margot naar jonge, Nederlandse schrijvers die verrassen en verwachtingen onbevestigd laten, met name opkomende dichters (poetry slams) en debutanten.

Martine Jumelet

Martine Jumelet (1991) studeerde Algemene Cultuurwetenschappen in Nijmegen. Lood ziet ze als een platform dat uitdaagt om lezers en schrijvers de interactie met elkaar aan te laten gaan. Als community manager hoopt ze deze twee groepen samen te brengen door het organiseren van Lood Live en andere evenementen.

Michelle Playford

Michelle Playford (1992) heeft Literatuurwetenschap en Cultural Analysis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Bij Lood wil ze literatuur, in de breedste zin van het woord, onder de aandacht brengen. Daarnaast vult ze dagelijks de Twitter en Facebook van Lood met de leukste links.

Rosalinde Markus

Rosalinde Markus (1994) studeert Communicatie in Den Haag. Ook is ze freelance copywriter en blogger. Als hoofdredacteur ziet ze in Lood een ambitieus platform om nieuwe literatuur onder de aandacht te brengen van een jong publiek. Ze schrijft voornamelijk reportages, recensies, nieuwsoverzichten en opiniestukken over literaire ontwikkelingen.

Tamara de Reus

Tamara de Reus (1988) werkt in een boekhandel in Den Haag en volgt de schrijfopleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Ze studeerde Europese Prehistorie aan de Universiteit Leiden.