BookCrossing: de meest filmische manier om je boek weg te geven

21 april 2015

Wanneer je als echte boekenwurm steeds nieuwe boeken koopt, dan komt er onvermijdelijk het moment dat je denkt: waar ga ik dit boek in hemelsnaam laten? Je boeken staan al in dubbele rijen in de kast, op de salontafel is nog precies ruimte voor twee koffiekopjes en je bureaublad heb je al jaren niet meer gezien. Op dat moment zit er nog maar één ding op: verhuizen naar een groter huis. Mocht je dat nou net een tikkeltje te rigoureus vinden – overigens wel echt de beste optie – dan zijn er natuurlijk nog andere manieren om je collectie te laten slinken.

Je kunt je boeken verkopen, ze aan je vrienden cadeau doen of achterlaten in een boekenhuisje, maar je kunt ook  een Amélie-momentje voor iemand creëren. En dat doe je door het platform BookCrossing te gebruiken. Op dit platform kun je je boek registreren en voorzien van een unieke BookCrossing ID om hem hierna de wijde wereld in te sturen. Door middel van de unieke code kun je je boek blijven volgen op zijn reis.

Stel: iemand zit in de trein en ziet een boek dat is blijven liggen. Hij of zij pakt het om te zien of er een naam in staat maar in plaats daarvan staat er de volgende tekst:

‘Gefeliciteerd, dit boek is nu van jou. Ik heb het ingeschreven op Bookcrossing.com. Als je naar de website gaat en de volgende code invoert, weet ik dat het boek goed is terechtgekomen en kan ik met een gerust hart slapen. Code: 123-432567. Dankjewel en heel veel leesplezier.’

Op deze manier heb je iemand én een nieuw boek én een goed verhaal cadeau gedaan. En wie weet, misschien draait het wel uit op een ultieme Amélie-ervaring en eindigt het boekenavontuur in een boekenromance? In dat geval ontvangt Lood graag een uitnodiging voor de bruiloft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Marjolijn van den Berg

Marjolijn van den Berg (1989) is in 2013 afgestudeerd aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Als recent afgestudeerd schrijfster weet ze hoe moeilijk het kan zijn om nieuw werk onder de aandacht te brengen. In Lood ziet ze een platform met een oprechte betrokkenheid bij een nieuwe generatie en daar wil ze graag aan bijdragen. Marjolijn probeert bij Lood o.a. de brug te slaan tussen theater en literatuur.

E-mail Marjolijn

Lees meer:

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara bij BorderKitchen: ‘Ik wist dat mijn boek niet saai zou zijn’

Rosalinde Markus

‘Dit is je eerste bezoek aan Nederland, toch?’ vraagt interviewer Arjan Peters aan auteur Hanya Yanagihara. ‘Yes,’ antwoordt ze, ‘so don’t disappoint me.’ Het is druk in Theater aan het Spui bij het literaire programma van BorderKitchen. Iedereen is benieuwd naar de auteur achter de succesvolle roman A little life, in het Nederlands vertaald als Een klein leven.

De Jonge Schrijversavond

De Jonge Schrijversavond: een waardig afscheid

Margot de Sera

De Jonge Schrijversavond, de zevende en laatste editie van een serie energieke literaire avonden over jonge schrijvers. Het gemist, of gewoon even je geheugen opfrissen en nagenieten? Lees vooral met Lood mee.