< Terug

Alle ouders lezen dagelijks voor in 2025

12 december 2014

Afgelopen woensdag werd tijdens het Nationale Bibliotheekcongres in de Beurs van Berlage in Amsterdam een ‘ambitie-agenda’ van de Leescoalitie gepresenteerd. De Leescoalitie is een samenwerking van organisaties die zich sterk maken voor taal- en leesbevordering. De agenda bestaat uit negen concrete doelstellingen voor 2025. Zo willen ze bijvoorbeeld dat alle ouders in 2025 dagelijks voorlezen aan hun jonge kinderen en dat scholen meer aandacht besteden aan lezen. De coalitie – die bestaat uit onder meer de stichting CPNB, de openbare bibliotheken en de stichting Lezen en Schrijven – hoopt dat overheden, scholen, bibliotheken, werkgevers en ouders meehelpen met het realiseren van de ambities.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Lisa den Oudendammer

Lisa den Oudendammer (1989) studeerde Media en Journalistiek aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ze schreef hiervoor onder andere voor Glamcult en Nadelunch. Met Lood hoopt ze een nieuwe generatie schrijvers definitief op de kaart te kunnen zetten.

E-mail Lisa

Lees meer:

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara bij BorderKitchen: ‘Ik wist dat mijn boek niet saai zou zijn’

Rosalinde Markus

‘Dit is je eerste bezoek aan Nederland, toch?’ vraagt interviewer Arjan Peters aan auteur Hanya Yanagihara. ‘Yes,’ antwoordt ze, ‘so don’t disappoint me.’ Het is druk in Theater aan het Spui bij het literaire programma van BorderKitchen. Iedereen is benieuwd naar de auteur achter de succesvolle roman A little life, in het Nederlands vertaald als Een klein leven.

De Jonge Schrijversavond

De Jonge Schrijversavond: een waardig afscheid

Margot de Sera

De Jonge Schrijversavond, de zevende en laatste editie van een serie energieke literaire avonden over jonge schrijvers. Het gemist, of gewoon even je geheugen opfrissen en nagenieten? Lees vooral met Lood mee.