< Terug

Ga eropuit tijdens de Boekenweek 2016

12 maart 2016

Boekenliefhebbers zijn heel het jaar door bezig met lezen, maar één week per jaar staan boeken extra in de schijnwerpers. De Boekenweek is een verzameling activiteiten waarvan vele al deel uitmaken van ons collectief bewustzijn: het Boekenbal, het Boekenweekgeschenk, een jaarlijks thema (dit jaar: Duitsland en ‘Was ich noch zu sagen hätte’). Groot onderdeel van de Boekenweek zijn ook de vele evenementen die overal in het land plaats vinden. Waar kun je allemaal aan deelnemen deze week? We zetten een paar opvallende evenementen op een rij voor je.

12 maart: Frontaal bij Bosch&DeJong, Rotterdam 14:00

Feestelijke Boekenweekeditie van literatuurprogramma Frontaal met Alex Boogers, Daniël Dee en Daphne Huisden.

Meer informatie

12 maart: BoekenFEST (voorheen Boekengala), De Nieuwe Kolk 19:00

Er zijn genoeg schrijvers te bewonderen tijdens de jongste editie van het Boekengala in Assen. Kom luisteren naar Margriet van der Linden, Thomas Rosenboom en Ronald Giphart.

Meer informatie

12 maart: Esther Gerritsen en Tommy Wieringa in concert, Rabotheater Hengelo 20:00

Muziek en literatuur komen samen tijdens deze voortzetting van het Brokkenbal van Corrie van Binsbergen. De auteurs dragen voor terwijl ze begeleid worden door het ensemble van Van Binsbergen.

Meer informatie

13 maart: Logos, De Balie in Amsterdam

Dit jaar staat woordenfestival Logos in het teken van de relatie tussen taal en politiek. Er worden lezingen verzorgd over censuur, racisme en politieke correctheid. Kom onder meer naar Johan Fretz en Willem Schinkel luisteren. Vorig jaar waren we ook bij dit bijzonder festival, lees hier de reportage.

Meer informatie

13 maart: Taalconcert door Spoken Beat night, Openbare Bibliotheek Amsterdam 16:00

Meerdere werelden komen samen tijdens deze avond met literatuur, spoken word en kunst. Met onder meer David Van Reybrouck, Santiago Cimadevilla en Umeu Bartelds.

Meer informatie

15 maart: Literaire Ladies Night, Boekhandel Het Colofon Arnhem 20:00

Schrijven vrouwen anders dan mannen? Tijdens deze avond worden meerdere soortgelijke stellingen onder de loep genomen. Ladies only! Met onder meer Hanna Bervoets en Elfie Tromp.

Meer informatie

16-19 maart: Tilt Festival, Tilburg

Taal komt tot leven tijdens dit festival waar literatuur, theater, beeld en muziek met elkaar worden gecombineerd. Met onder meer Maartje Wortel, Daan Heerma van Voss en Willie Wartaal.

Meer informatie

16 maart: Lezing Jelle Brandt Corstius, Bibliotheektheater Rotterdam 19:30

Jelle Brandt Corstius vertelt over zijn nieuwste roman én geeft zijn expertvisie over Rusland.

Meer informatie

19 maart: Boekenbal voor Lezers, Concertgebouw de Vereeniging Nijmegen 20:00

Al tien jaar vieren lezers hun eigen feestjes tijdens het Boekenbal voor Lezers. Je kunt hier luisteren naar tal van schrijvers (Esther Gerritsen, Herman Koch en Joost de Vries), genieten van muziek en poëzie, of gewoon dansen tot het ochtend wordt.

Meer informatie

20 maart: Barts Boekenclub, Betty Asfaltcomplex Amsterdam 15:00

Bart Gielen zet onverminderd zijn boekenclub voort, ook weer tijdens de Boekenweek. Deze keer ontvangt hij Hanna Bervoets en Paul Glaser.

Meer informatie

20 maart: Optreden Maartje Wortel en Anne Soldaat, Letterkundig Museum Den Haag 15:00

Combineer een bezoek aan het Letterkundig Museum met een mooi duo-optreden van Maartje Wortel en Anne Soldaat.

 

Er zijn nog veel meer evenementen te vinden in de agenda van de Boekenweek, neem een kijkje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Michelle Playford

Michelle Playford (1992) heeft Literatuurwetenschap en Cultural Analysis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Bij Lood wil ze literatuur, in de breedste zin van het woord, onder de aandacht brengen. Daarnaast vult ze dagelijks de Twitter en Facebook van Lood met de leukste links.

E-mail Michelle

Lees meer:

Hanya Yanagihara

Hanya Yanagihara bij BorderKitchen: ‘Ik wist dat mijn boek niet saai zou zijn’

Rosalinde Markus

‘Dit is je eerste bezoek aan Nederland, toch?’ vraagt interviewer Arjan Peters aan auteur Hanya Yanagihara. ‘Yes,’ antwoordt ze, ‘so don’t disappoint me.’ Het is druk in Theater aan het Spui bij het literaire programma van BorderKitchen. Iedereen is benieuwd naar de auteur achter de succesvolle roman A little life, in het Nederlands vertaald als Een klein leven.

De Jonge Schrijversavond

De Jonge Schrijversavond: een waardig afscheid

Margot de Sera

De Jonge Schrijversavond, de zevende en laatste editie van een serie energieke literaire avonden over jonge schrijvers. Het gemist, of gewoon even je geheugen opfrissen en nagenieten? Lees vooral met Lood mee.